Excursie Vlinders en Hommels

15 juli 2023 van 13:30 tot 15:30 excursie Vlinders en Hommels herkennen.

Plaats van samenkomst: Herberg de Gekroonde Leeuw.

Excursieleider: Gerrit Tuinstra (Landschapsbeheer Friesland).

Aanmelden per e-mail: goudenland@nullhotmail.com

De Stichting Gouden Land onderzoekt in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland onder andere welke dagvlinders en hommels leven op en rond de Pingjumer Gulden Halsband. Om de bewoners van de dorpen rond de halsband hierbij te betrekken, wordt deze dagvlinder- en hommelexcursie georganiseerd. Tijdens een wandeling over een deel van de halsband gaan we op zoek naar hommels en dagvlinders. Maar ook andere natuur komt aan bod! We gaan in het bijzonder op zoek naar de moshommel, een niet-alledaagse soort! Bij goed weer hebben we ook kans op verschillende andere hommelsoorten, en dagvlinders, waaronder het hooibeestje en misschien het zeldzame bruin blauwtje.

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk vanwege een maximale groepsgrootte.