Cursus Planten

4 juli 2023 van 19:30 tot 22:00 flora cursus bloemplanten

8 juli 2023 van 10 tot 16 uur Excursie naar de Pingjumer Halsband

11 juli 2023 van 19:30 tot 22:00 flora cursus grassen

Plaats van samenkomst: Herberg de Gekroonde Leeuw.

Excursieleider: Henk Jansen (Elodea).

Aanmelden per e-mail: goudenland@nullhotmail.com

 

Samen met de agrariërs werkt de Stichting Gouden Land aan het vergroten van de biodiversiteit in de Lytse Bouhoeke. Hierbij willen we graag zoveel mogelijk mensen betrekken. Ben je een natuurliefhebber en wil je ons helpen? Doe dan mee aan deze cursus!

4 juli 2023  19:30 – 22:00 flora college Bloemplanten

Tijdens dit college maak je (nader) kennis met de wilde bloemen die voorkomen in de Lytse Bouhoeke. De avond is interessant voor beginners en gevorderden. Henk Jansen bespreekt de vijftig meest voorkomende wilde bloemen. Bij de bloemplanten gaan we in op het belang van de bloemen voor de insecten door de nectar index te bepalen. Locatie: Herberg de Gekroonde Leeuw, Sytzamaweg 15, 8822VB Arum

8 juli 2023 10:00 – 16:00 excursie Pingjumer Gulden Halsband

Pingjumer Gulden HalsbandTijdens de excursie verzamelen we bloemplanten en grassen om ze later op naam te brengen. De veld excursie begint om 10:00 uur met van 9:45 tot 10 een kopje thee of  koffie bij de Herberg Gekroonde Leeuw in Arum (Sytzamaweg 15, 8822VB).

 

 

11 juli 2023 19:30 – 22:00 flora college Grassen

Op de tweede avond staan de grassen centraal. Iedereen wordt gevraagd zelf materiaal mee te brengen. Grassen kun je op twee manieren herkennen: Generatief, aan de bloeiwijze en Vegetatief, aan de niet-bloeiende spruit. We kijken vooral naar het laatste (niet bloeiend). Locatie: Herberg de Gekroonde Leeuw, Sytzamaweg 15, 8822VB Arum

De college avonden en de excursie worden georganiseerd door de Stichting Gouden Land. Ze zijn GRATIS! Wil je je opgeven voor deze cursus? Stuur dan een email bericht naar goudenland@nullgmail.com

Cursus leider Henk Jansen studeerde Biologie aan de RUG en de LUW (Wageningen). Vanaf 1998 is hij vegetatieonderzoeker via bureau Elodea. Daarnaast is hij redactielid van het Friese Natuurblad Twirre van de Fryske Feriening foar Fjildbiology.